Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki serowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
ok. 45 minut
Jajka rozbić, roztrzepać i zmiksować z mąką ziemniaczaną i solą. Rozgrzać lekko olej na patelni, usmażyć 4 omlety i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak umyć i osączyć na durszlaku.
Cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w dość duże kawałki liście szpinaku, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dusić kilka minut pod przykryciem, potem zwiększyć płomień i zdjąć przykrywkę, by odparować nadmiar wody.
Żółty ser zetrzeć, biały ser posolić i dokładnie wyrobić ręką. Omlety smarować grubo białym serem, następnie wystudzonym szpinakiem i zwijać w roladki. Podawać pokrojone na mniejsze plasterki i udekorowane startym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium