Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po wiejsku nie musi oznaczać monotonii na talerzu. Odkryj nasz przepis na eleganckie roladki schabowe po wiejsku, które z powodzeniem mogłyby się pojawić na królewskim stole. Fasolka szparagowa i marchewka dają roladkom fantastyczny kontrast kolorów i smaków, natomiast plasterki boczku wprowadzają genialną chrupkość. Danie serwuj z ziemniaczanym puree lub pieczonymi ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw dla większego bogactwa barw na talerzu.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż obrany i drobno posiekany czosnek, po chwili dorzuć fasolkę szparagową i marchewkę. Smaż przez kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Schab umyj, osusz i pokrój na kotlety. Na talerzu ułóż plasterek boczku i ułóż na nich plasterek schabu. Na środku wieprzowiny połóż warzywa i ciasno zwiń roladkę. Aby roladki się nie rozpadły możesz je przebić wykałaczką lub związać nitką. Włóż roladki do rękawa do pieczenia, zamknij klipsem i połóż na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw roladki do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 minut, aby boczek stał się bardziej chrupiący i rumiany. Gotową potrawę wyjmij z pieca, odstaw na 5 minut do lekkiego ostygnięcia i podawaj.