Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki rybne na sosie chrzanowym"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 139
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 139
Składniki
50 minut • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 4 zł • Przepis na 8 porcji
Filety ryby, jeżeli są zamrożone, rozmrażam. Oprószam z każdej strony solą, pieprzem cytrynowym, a jedną stronę smaruję cienko koncentratem pomidorowym i posypuję listkami świeżego lub suszonego tymianku.
Zwijam w roladki (stroną posmarowaną koncentratem do środka) i spinam wykałaczką. Na garnek stawiam nadstawkę bambusową (lub zwykły koszyk do gotowania na parze). Na dno garnka wlewam wodę. Koszyk bambusowy wykładam papierem do pieczenia.
Roladki rybne układam w pojemniku bambusowym i gotuję na parze przez ok. 10-15 minut, od momentu zagotowania się wody.
Robię sos chrzanowy: do rondelka wlewam śmietankę, gotuję ok. 10 min., potem dodaję chrzan. Śmietankę redukuję, aż zacznie lekko gęstnieć. Po wyłączeniu gazu dodaję kapary, doprawiam solą i pieprzem. Podaję od razu.
Niezwykle delikatne, z doskonałym sosem. Iwona Jakubowska ze ZłotowaŹródło: Kobieta i życie