Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki po myśliwsku"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Lekko rozbij je przez folię spożywczą. Każdy kawałek mięsa posmaruj musztardą i przykryj plasterkiem szynki.
Dymki oczyść, poszatkuj. Paprykę umyj, pozbaw nasion, pokrój w paseczki. Razem z dymką rozłóż na plastrach mięsa. Zwiń rolady, przewiąż sznurkiem. Obtocz mięso w mące i obsmaż na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni.
Na tym samym tłuszczu obsmaż oczyszczone i pokrojone pieczarki. Zalej je bulionem oraz śmietaną. Dodaj zasmażkę z reszty mąki i oleju oraz sól i pieprz do smaku. Do powstałego sosu wrzuć roladki. Duś do miękkości.
porcje , czas ok. 70 min; porcja – 450 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety