Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki naleśnikowe ze szpinakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Składniki
Z mąki, jaj, wody, mleka i odrobiny soli przygotować ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 30 minut, by odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni, posmarowanej lekko oliwą usmażyć 10 naleśników. Odłożyć.
Szpinak rozmrozić, udusić na oliwie z ząbkiem czosnku. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i kawałeczkami chili. Odparować jak najwięcej płynu, wystudzić.
Naleśniki zwijać z szynką i farszem szpinakowym. Przekroić na mniejsze kawałki. Podawać z sosem pomidorowym, przygotowanym z przecieru, uduszonego z solą, pieprzem, roztartym ząbkiem czosnku.
ok. 55 minut
Do odparowanego szpinaku można dodać serek topiony – farsz będzie bardziej ścisły, a potrawa zyska bogatszy smak.Źródło: Twoje Imperium