Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki kapuściane"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
??Bułkę zalej chłodnym mlekiem, dociśnij jakimś ciężkim przedmiotem, by nie wypłynęła i odstaw na kwadrans.
??Liście kapusty umyj i wykrój z nich twarde ner wy. Zblanszuj w osolonym wrzątku, odcedź.
??Parówki obierz z osłonek, po czym ugotuj.
??Mięso mielone wyrób z jajkiem, odciśniętą, rozdrobnioną bułką oraz drobno posiekaną cebulką i przyprawami.
??Z masy ulep wąskie, długie placki. Nałóż na nie po pół liścia kapusty oraz po kawałku parówki i zaklej je mięsem, tworząc podłużne roladki.
Gotowe obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 310, stopień trudności: średnie, cena porcji: 2,5 zł.
<strong>Przepis przesłała Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Telemax