Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Składniki
Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.