Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i soczyste roladki z kurczaka z serem i pieczarkami do smaczna propozycja na smaczny obiad.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1038
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 236
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1038
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 236
Składniki
Pieczarki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy na oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, posypujemy solą i pieprzem. Studzimy.
Filety przecinamy na pół, rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Do wystudzonych pieczarek dodajemy starty na grubych oczkach ser, majonez oraz natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Mieszamy.
Filety smarujemy farszem i zwijamy roladki, następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na oleju na małym ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami .