Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju mięsne zawijasy. Szczególne w weekend, na niedzielny obiad. Te roladki są bardzo smaczne, soczyste, delikatne w środku z chrupiącą skórką za zewnątrz. Tutaj podane z młodymi ziemniakami i mizerią! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zobacz i sam się przekonaj! Zapraszam serdecznie!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz ręczniki papierowym. Usuń błonki. Każdy płat mięsa rozbij delikatnie na cienkie plastry. Oprósz solą pieprzem oraz papryką słodką. Odstaw na 20 minut do lodówki.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła klarowanego następnie dodaj pieczarki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś przez około 10 minut, do odparowania wody. Na tej samej patelni podduś cebulę dodając łyżkę masła.
Pieczarki połącz z serem, cebula oraz natka pietruszki. Na każdym filecie połóż około 2 łyżki farszu i zwinąć w roladkę zawijając boki mięsa do środka. W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki połóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!