Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki drobiowe z papryką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 155
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 155
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
ok. 35 minut
Filety rozciąć, ale nie do końca – tak, by można było je rozłożyć, uzyskując jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Twarożek utrzeć ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Posmarować filety, na wierzchu ułożyć plastry szynki. Zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na patelni. Dołożyć paprykę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podsmażyć, mieszając. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, podlać wodą i dusić około 15 minut.
Usmażyć roladki na innej patelni na rumiano. Położyć na wierzchu sosu paprykowego, przykryć i dusić jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie doprawić. Przełożyć potrawę na talerze, udekorować całymi gałązkami świeżego rozmarynu i podawać.Źródło: Twoje Imperium