Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe z kurkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Kurki oczyść z piachu i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je drobno, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dorzuć posiekany por, przypraw solą i pieprzem.
Smaż całość do czasu, aż wyparuje cała woda, a następnie dodaj starty ser żółty, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz jajko. Wymieszaj i ostudź. Piersi rozbij, nałóż farsz, zwiń w rulony i obtocz w przyprawach. Usmaż mięso na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i podlej bulionem. Piecz roladki 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Super TV