Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe to proste i smaczne danie.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 216
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 216
Składniki
Piersi kurczaka myjemy następnie lekko obsuszamy, przekrawamy kardą na pół i delikatnie rozbijamy jak kotlet.Ubite kotleciki doprwiamy pieprzem solą oraz odrobiną vegety i układamy na karzdą z nich plaster boczku , pokrojony ser w słupki (z 1 plstra powinny wyjść 4 słupki),następnie pokrojoną w paski paprykę , ogórek. Wszystko ładnie zwijamy .Tak zwinięte roladki obtaczamy w Jajku doprawionym pieprzem i solą a potem w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu ,najlepiej oleju.Aż do momentu uzysknia złotego koloru .(gdy roldki damy już na tłuszcz powinny sie smażyć na średnim ogniu aby się nie przypaliły obracmy je w trakcie smzenia).ŻYCZE SMACZNEGO!