Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki czosnkowo-pietruszkowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 122
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 122
Składniki
25 min • Porcja 215 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5-6 porcji
Schab cienko rozklepuję, oprószam solą i pieprzem. Drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszam z majonezem i smaruję plastry schabu. Zwijam ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz nie wypłynął.
Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Pod koniec zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam, by roladki doszły w środku.
Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie