Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na słodko, a bez grama białego cukru :) Kolejny eksperyment kulinarny. Bo nudzić się w kuchni nie sposób!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy, przyprawiamy go dość obficie pieprzem.
Śliwki przekrawamy na połówki i układamy na filecie, posypujemy go łyżką wiórków kokosowych i zwijamy w roladkę lub sakiewkę, spinamy patyczkiem do szaszłyków. Posypujemy z wierzchu cynamonem i zapiekamy ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach C.
Kaszę gotujemy z kilkoma goździkami.
Wykładamy wszystko na talerz i posypujemy całość pozostałą łyżką wiórków kokosowych. Dla urozmaicenia można podać z plastrami ananasa.