Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta rolada do: ziemniaków, ryżu, makaronu i kaszy. Potrzebny sznurek do związania rolady.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć, rozbić, posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i bazylią, odstawić na 20 minut Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mielone mięso oprószyć solą i pieprzem, wyrobić z cebulą, czosnkiem, koncentratem, 2 łyżkami bulionu i kaparami. Na środku cielęciny rozłożyć mięso mielone, ułożyć w rządku jajka. Całość zwinąć i związać.
Na patelni rozgrzać olej i zarumienić mięso. Przełożyć do brytfanny, wlać bulion i sos ze smażenia. Piec godzinkę w temp. 220st.C.