Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z polędwicy wieprzowej to doskonały pomysł na smaczny i szybko obiad dla całej rodziny. Może być podana jako danie główne jak również na półmisku na zimno. Mięso jest bardzo soczyste, delikatne, kruche i aromatyczne. Roladę można przygotować nie dzień wcześniej, dzięki temu na drugi dzień wystarczy włożyć do piekarnika i obiad praktycznie robi się sam.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
Z polędwicy usuwamy błonki. Przecinamy wzdłuż i cienko rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Ma mięsie układamy umyty i osuszony szpinak, odsączone z oleju pomidory, pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz ser mozzarella. Mięso zwijamy ciasno w roladę zawijając boki do środka. Jeżeli używamy boczek to owijamy nim roladę. Następnie nitką lub sznurkiem bawełnianym. Zwiniętą roladę smarujemy olejem z pomidorów. Następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 4 godziny lub na całą noc. Na suchej patelni obsmazamy mięso na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy niewielką ilością wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200°C przez około 40-45 minut. Smacznego.