Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z kuskusem"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Kuskus zalej gorącym bulionem. Wymieszaj. Gdy wchłonie cały bulion, wlej do niego oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj miętę. Piersi z indyka oczyść i pokrój w plastry. Następnie lekko rozbij przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem.
Do talerza wlej troszkę oliwy i lekko namocz w niej plastry mięsa. Następnie panieruj je w doprawionej bułce tartej (patrz poniżej).
Na każdym kotlecie połóż plaster szynki i kawałek mozzarelli. Owiń i zepnij wykałaczką z nakłutą na nią czarną oliwką.
Roladki połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 15 minut w temp. 220° C, do przyrumienienia. Podawaj z kuskusem.Źródło: Na żywo