Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Kiełbasę drobno pokrój. Cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżeczkę oleju. Wrzuć kiełbasę, smaż ją 2 minuty. Dołóż cebulę.
Smaż 8 minut. Migdały posiekaj, dodaj do składników w garnku ok. 3 minuty przed końcem smażenia. Potem całość skrop octem. Posyp solą, pieprzem i posiekaną natką.
Mięso rozetnij na duży płat, rozbij go. Oprósz solą oraz pieprzem. Rozłóż nadzienie. Zwiń, obwiąż nitką. Roladę obsmaż w brytfance na reszcie oleju. Podlej bulionem.
Piecz 2 godziny w temp. 175oC. Podawaj z kuskusem z duszonymi warzywami.Źródło: Naj