Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada wieprzowa z owocami"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 65
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 73
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 65
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 73
Składniki
Morele zalej cydrem lub winem, odstaw na ok. 20 min. Następnie osącz, 10 dag pokrój w kostkę. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. 1 jabłko pokrój w kostkę, pozostałe – w ćwiartki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w kawałki.
Umyte i osuszone mięso rozetnij tak, aby powstał cienki płat (3-4 cm). Następnie rozłóż na desce, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Wnętrze natrzyj solą oraz pieprzem. Posmaruj serkiem, rozłóż pokrojone w kostkę morele oraz jabłko i posyp suszonym majerankiem. Zwiń w ścisły rulon, obwiąż bawełnianą nicią. Roladę ze wszystkich stron posmaruj olejem, natrzyj solą oraz pieprzem. Przykryj i włóż na 2-3 godz. do lodówki.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia. Po bokach ułóż pozostałe jabłka, morele oraz marchewki. Wlej bulion, rękaw zepnij. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz 60-70 min w temp. 180°C. Na 15 min przed końcem pieczenia rozetnij rękaw a wierzch mięsa posmaruj miodem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 680 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie