Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Szpinak przełóż na sitko i pozostaw tak, aż rozmarznie i ocieknie. Masę szpinakową mocno odciśnij, włóż na rozgrzane masło. Mieszając, smaż kilka minut. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej do smaku. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj ze szpinakiem. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz ją z masą szpinakową. Dodaj oba rodzaje mąki, delikatnie przemieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190oC. Piecz około 15 minut.
Twaróg wymieszaj z chrzanem i kaparami. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jeszcze ciepły placek szpinakowy posmaruj masą serową. Przykryj plasterkami łososia. Zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i włóż na 4 godziny do lodówki.
godz. i 40 min •Porcja: 195 kcal •Cena porcji: 2,15 złŹródło: Naj