Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śląska"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
<strong>:</strong>
Wołowinę pokrój w poprzek włókien na 2 cm kotlety. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty i każdy posmaruj musztardą.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a boczek i ogórek pokrój w słupki.
Każdy plaster posyp cebulą. Boczek i ogórek ułóż wzdłuż szerszego boku rolady i dopraw pieprzem. Zwiń ciasno płaty mięsa w roladę i zwiąż nitką spożywczą.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu lub oleju, obsmaż roladki ze wszystkich stron i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, dopraw solą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, odparuj nadmiar płynu. Podawaj np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.Źródło: Tele Tydzień