Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita propozycja na obiad lub zimną przystawkę. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina wolnego czasu.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Filety z piersi kurczaka rozbijamy na cienko. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki płuczemy i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy i osuszamy. Ząbki czosnku obieramy z łupin i przepuszczamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę podsmażamy do zarumienienia, następnie dodajemy czosnek i pieczarki, podsmażamy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy szpinak. Składniki dusimy przez kolejne 5 minut.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach i przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, majonez i przyprawy. Składniki mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy na pergamin. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Upieczony ser wyciągamy z piekarnika, układamy na nim filety z kurczaka. Do środka dodajemy nadzienie z pieczarek i szpinaku. Zwijamy roladę.
Roladę serową z pieczarkami i szpinakiem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.