Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rolada drobiowo - warzywna która gościła dzisiaj na moim stole. Farsz to oczywiście warzywa, suszone pomidory oraz ser tym razem dałam ser do tostów. Rolada wyszła bardzo smaczna.
patelnia, tłuczek,
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Filet ponacinać, a następnie rozbić na duży płat. Oprószyć lekko solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Warzywa po umyciu pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić a następnie zeszklić na oleju. Dodać pokrojone warzywa, odrobinę pieprzu i soli i podsmażać około 5 - 10 minut. - wystudzić. Na rozbity filet nałożyć wystudzony farsz paprykowy, pokrojony ogórek kiszony, pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz plasterki sera złożone na pół. Mięso ciasno zwinąć w roladę. Panierować w mące, rozbełtanym jajku. a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po lekkim przestudzeniu roladę pokroić po skosie na plastry 1 - 1,5 cm. Podawać z ulubioną sałatką.