Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca z twarogiem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Natkę posiekać, wymieszać z twarogiem. Tak przygotowanym farszem posmarować płat mięsa. Zwinąć w roladę, związać nicią, natrzeć solą i pieprzem. Roladę ułożyć na blasze. Piec około 1 i 1/2 godziny w temp. 200°C.
Co jakiś czas polewać mięso bulionem i powstałym sosem. Po upieczeniu z rolady usunąć nitkę.
Sos spod pieczeni wymieszać z resztą bulionu, przecedzić, połączyć ze śmietaną rozprowadzoną mąką. Sos zagotować na małym ogniu, polać roladę.
Taką roladę najlepiej podać z piure ziemniaczanym i warzywami gotowanymi na parze lub grillowanymi.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium