Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij wzdłuż przez środek, po czym natrzyj je przyprawami.
Obraną marchew pokrój w kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj rozmrożony groszek. Mieszając warzywa, wbij jajko, dosyp sól oraz pieprz i usmaż jajecznicę.
Przestudzonym farszem napełnij naciętą kieszeń w cielęcinie. W kilku miejscach zepnij wykałaczkami.
Umieść roladę w brytfance, polej ją olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę.
Gotowe danie pokrój w plastry. Serwuj na obiad.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax