Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada boczkowa z szynką i porem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1215
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5587
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1215
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5587
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Surowy boczek opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem, cząbrem, papryką i majerankiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj boczek. Posyp natką, zwiń. Roladę owiń folią, włóż do lodówki na 2 godziny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Boczek wędzony i szynkę pokrój w kosteczkę. Podsmaż na maśle. Dodaj cebulę, smaż ok. 10 min. Ostudź.
Boczek rozwiń, rozsmaruj farsz. Por oczyść, pokrój w kostkę, posyp mięso. Zroluj. Roladę owiń w papier do pieczenia, a następnie w siatkę, boki zwiąż nicią. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie