Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kremowe risotto to świetny pomysł na szybki obiad. Smakuje rewelacyjnie. Potrzeba niewiele składników, żeby mieć świetny obiad w tygodniu. Wino można zastąpić bulionem, ale z winem będzie lepsze w smaku.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5332
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5332
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki pokroić na półplasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z dodatkiem masła. Na gorący tłuszcz wrzucić cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać czosnek, wymieszać i dodać pieczarki. Całość smażyć kilka minut, na koniec doprawić solą i pieprzem. Następnie na patelnię wsypać ryż, wymieszać i wlać 500 ml bulionu. Gotować ok. 20 minut aż ryż wchłonie bulion, można przykryć pokrywką. Po tym czasie wlać resztę bulionu i wino, wymieszać i gotować jeszcze przez 10 minut aż risotto zgęstnieje. Na koniec dodać łyżkę masła, wymieszać i gotowe. Risotto przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki i tartym parmezanem. Krótki film z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu