Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Składniki
Pieczarki obieramy nie odrywając nóżek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na patelni z łyżką masła. Na głębokiej patelni (lub jak ja w garnku) kroimy cebulę w kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła, gdy zeszkli się dodajemy przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku i wsypujemy ryż. Mieszamy aby się zeszklił (uważajmy aby nie przypalił się). Do ryżu wlewamy 1 chochle wywaru i mieszamy. Risotto gotujemy na dużym ogniu cały czas dolewając wywaru. Gdy nasz ryż jest już al dente zdejmujemy go z ognia, dorzucamy pieczarki i mieszamy. Ostatnimi produktami, które dodajemy do naszego risotto jest starty ser , 1 łyżka masła, natka pietruszki oraz oczywiście sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Garnek przykrywamy pokrywką i na chwilę odstawiamy.