Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna, smaczna wersja risotto
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 521
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 521
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić ją razem z umytą cukinią w średnią kostkę. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć kurczaka kilka minut. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę przez kilka minut aż zrobi się szklista. Wsypać ryż i chwilę go smażyć, mieszając. Dodać czosnek, słodką i ostrą paprykę oraz kurkumę (po ok. 0,5 płaskiej łyżeczki), wymieszać i smażyć ok. 1 min. Wlać 1 szkl. gorącego bulionu. Smażyć co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie bulion znowu dolać część bulionu. Dolewać go partiami do momentu aż ryż stanie się miękki. W połowie gotowania ryżu dodać paprykę i cukinię oraz usmażone mięso. Gotować całość do miękkości ryżu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego :-)