Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z indykiem, żurawiną i chrzanem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Składniki
Indyka umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść masło, wsyp cebulę i lekko podsmaż. Wsyp ryż i smaż, aż będzie szklisty. Wlej tyle bulionu, aby przykrył ryż.
Dodaj chrzan, żurawiny i smaż, do chwili, aż ryż będzie miękki. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej jeszcze trochę bulionu.
Mięso podsmaż na oleju. Kiedy ryż jest już miękki, włóż mięso, wymieszaj. Przypraw papryką, tymiankiem, ew. solą oraz pieprzem. Posyp danie natką.
W ten sposób przygotowany ryż jest bardzo smaczny, np. do kotletów, pieczeni czy innego mięsa.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Takie jest życie