Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i groszkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Indyka pokrój, przypraw. Obsmaż w rondlu na oliwie. Zdejmij.
Paprykę pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oleju po smażeniu indyka. Wsyp ryż, smaż, aż się zeszkli. Wlej wino, podduś.
Dodaj mięso, paprykę, marchewkę i groszek. Duś, podlewając bulionem i często mieszając. Na koniec dodaj koncentrat, pomidorowy, wymieszaj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie