Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z grzybami"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 56
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 186
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6415
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 56
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 186
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6415
Składniki
Suszone grzyby namocz na noc. Ugotuj, odcedź, wodę po grzybach dodaj do bulionu, zagotuj. Na 2 łyżkach masła usmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Świeże grzyby pokrój w plastry. Dodaj do cebuli i czosnku, duś kilka minut. Zdejmij wszystko z patelni, wrzuć na nią ryż, smaż chwilę. Zalej winem i bulionem, gotuj, aż będzie miękki, a płyn odparuje.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, odłożone grzyby, parmezan lub starty żółty ser i łyżkę masła. Podawaj od razu.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień