Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z cytryną"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 72
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 72
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło, a gdy się roztopi, gałązkę rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć posiekany czosnek i krótko przesmaż.
Dodaj ryż i smaż przez 3 minuty, wlej wino. Stale mieszając, dodawaj po łyżce wazowej bulionu. Gdy ryż będzie al’dente, usuń rozmaryn. Dodaj startą skórkę z cytryny oraz pieprz.
W miseczce wymieszaj mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Wrzuć do risotta. Podawaj z łososiem i cząstkami cytryny. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo