Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha! Tyle w temacie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1030
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1030
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Botwinkę siekamy, podobnie jak i cebulę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy ryż, zeszkliwimy na małym ogniu. Zalewamy winem, alkohol odparowujemy. Całość zalewamy bulionem, na równi z ryżem. Gotujemy pod przykryciem (czasami mieszamy), aż ryż wchłonie płyn. Dodajemy chochlę bulionu, mieszamy. Czynność powtarzamy do momentu miękkości ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dorzucamy botwinkę. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, masło i starty parmezan. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.