Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto na zielono"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Bulion zagotuj i wrzuć do niego oczyszczoną brukselkę. Gotuj 3 minuty, odcedź, ale bulion zachowaj. W rondlu rozgrzej oliwę i rozpuść łyżkę masła.
Wrzuć por i cebulkę. Całość zeszklij. Wsyp ryż i mieszając, smaż około 2 minut. Małymi porcjami wlewaj bulion do chwili, gdy uznasz, że ryż jest dostatecznie miękki.
Pod koniec wrzuć pokrojoną na połówki brukselkę i duś kilka minut. Dodaj łyżkę masła i łyżkę serka koziego, wymieszaj.Źródło: Na żywo