Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna kolacja gotowa.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki. Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać. Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty. Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego. Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu. Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec wlać serek wiejski. Dokładnie wymieszać i gotowe. SMACZNEGO!!!!