Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie bogate w dużą ilość pysznych warzyw i aromatycznych ziół :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę lekko obsmażamy na i wrzucamy do garnka.
Bakłażan i cukinię myjemy, następnie kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przerzucamy do garnka z cebulą
Papryki płuczemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przerzucamy do garnka z resztą składników
Pomidory wyparzamy we wrzątku, obieramy i kroimy w kostkę. Można użyć pomidorów z puszki. Również podsmażamy na patelni i dodajemy do reszty. Gdy wszystkie warzywa mamy już w garnku, zalewamy wodą, tak żeby je zakryć i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smacznego :)