Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z owocami"
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1340
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 125
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1340
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 125
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki wody z połową cukru. Wrzuć truskawki, gotuj 2 minuty. Proszek na kisiel wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do garnka. Mieszając, gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Gdy wystygnie, wlej likier. Stop masło i wystudź.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i resztą cukru. Wbij jajka, wlej masło i mleko. Całość dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej małą patelnię. Posmaruj ją niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki.
Placki posmaruj bitą śmietaną i zalej sosem truskawkowym. Układaj jeden na drugim i posyp cukrem pudrem.Źródło: Na żywo