Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad lub kolację na ciepło. Placki z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kiełbasy możesz podać solo, z lekką sałatką lub ulubionym sosem.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Kiełbasę posiekaj w drobną kostkę.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki odcedź i za pomocą tłuczka rozbij na gładką masę. Dodaj jajka, kiełbasę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Powstałe ciasto przenieś na stolicę. Podziel na dwie części, każdą z nich uformuj w wałek i za pomocą noża odkrój kawałki o grubości 1 cm. W dłoniach nadaj im kształt okrągłych placuszków.
Placki obtocz dokładnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.