Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z kaszy manny"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Mleko lekko podgrzewam (powinno mieć temperaturę pokojową). Kaszkę wsypuję do miseczki. Dolewam mleko i dodaję sól. Wsypuję proszek do pieczenia, cynamon oraz rodzynki. Wbijam jajka. Dokładam miód i serek wiejski. Ciasto mieszam mikserem, aż się połączą. Przykrywam i odstawiam na 15 minut, aby kaszka spęczniała.
Przed smażeniem ciasto ponownie mieszam. Jeśli jest zbyt gęste, dolewam ciepłej wody. Na patelni rozgrzewam po 2 łyżki oleju. Nakładam porcje ciasta. Formuję owalne racuszki. Smażę je na rumiano z obu stron. Zwykle zajmuje mi to ok. 10 minut. Racuszki posypuję cukrem pudrem. Podaję z dżemem malinowym.Źródło: Naj