Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka oraz szczyptę soli. Wyrabiaj ok. 15 min. Na koniec dodaj wiórki oraz pokrojone w kostkę, obrane jabłko. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta i smaż z obu stron racuszki. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj posypane cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Czas: 35 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks