Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z pigwą i miodem"
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 109
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 109
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 109
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 109
Składniki
Pigwę obierz, usuń pestki i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zasyp paczką cukru wanilinowego i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Kefir wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i kilkoma kroplami zapachu waniliowego. Dodaj odciśniętą pigwę.
Wlej masę na rozgrzany olej i usmaż racuszki.
Polej je miodem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax