Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z jagodami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Zimny jogurt lub kefir wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i szczyptą soli.
Dosyp cukier wanilinowy, wlej kilka kropli zapachu, a następnie przesiej przez sito mąkę pszenną.
Dodawaj ją, cały czas mieszając. Zwróć uwagę, by, masa nie zrobiła się zbyt gęsta.
Gdy będzie gładka, połącz ją delikatnie z jagodami i wlewaj partiami na rozgrzany olej. 5. Usmażone racuszki udekoruj, np. kleksem kwaśnej śmietany i cukrem lub spryskaj bitą śmietaną.Źródło: Kurier TV