Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z gruszką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj je w misce z cukrem waniliowym i serkiem. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj na gładką masę.
Umytą gruszkę potnij na ćwiartki. Śliwki odpestkuj i pokrój w plastry. Włóż owoce do rondelka, wlej łyżkę wody, dodaj masło, miód i cynamon. Gotuj całość do zgęstnienia sosu.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodaj do przygotowanego ciasta i delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż racuchy. Rozłóż na nich miękkie owoce i polej je wystudzonym syropem wymieszanym ze śmietaną.Źródło: Kurier TV