Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na śmietanie z 1917 roku powstały z myślą o tradycyjnych smakach i recepturach. Przepis pochodzi z książki Kuchnia polsko-amerykańska. Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce, autorstwa A.J. Kamionki. Trudno uwierzyć, że ma ponad 100 lat, a dalej doskonale sprawdza się jako smaczne danie na polskich stołach. Pasuje np. do świeżych owoców.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13522
Składniki
Mąkę, śmietanę, jajka i szczyptę soli wymieszać dokładnie na wysokich obrotach. Masa powinna zrobić się puszysta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dosyć mocno i zmniejsz moc palnika na średnią. Wlewaj partiami masę na racuchy. Kiedy się zarumienią, przerzuć na drugą stronę.
Odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu z pomocą ręcznika papierowego.