Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy gruszkowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Składniki
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Twaróg przełóż do miseczki. Dodaj jajka, śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsypuj do ucieranej masy. Wymieszaj. Na koniec do ciasta domieszaj gruszki.
Na dużej patelni rozgrzewaj małe porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto, formuj grubsze racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Potem przełóż na papierowy ręcznik kuchenny, aby ociekły z tłuszczu. Ewen. przed podaniem racuchy oprósz cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Naj