Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 859
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 859
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego rozrobić z drożdżami i z 3 łyżkami mąki (z całości wzięte). Po wyrobieniu wrzucić to do pozostałego mleka, żółtka i mąki, wyrobić, następnie rzucić sól wyrobić rzucić olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuchów.
Następnie posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może do wyrabianego cista dodać odrobinę cukru albo cukru waniliowego, ja nie dodaję było by jak dla nas za słodkie.
Smacznego!