Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 116
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 51
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 116
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 51
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dać do miski i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Jeśli robimy racuchy z jabłkami to jabłka kroimy w nie za grube plasterki. Jeśli robimy z bananami to banana kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do ciasta. Na patelnie dajemy olej i nagrzewamy. Gdy olej jest już nagrzany lejemy trochę ciasta i kładziemy plasterek jabłka a następnie pokrywamy ciastem i smażymy na rumiany kolor. Jeśli ciasto jest z bananami smażymy tak jak normalne racuchy.