Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z mięsem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Połowę ziemniaków ugotuj, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj, odciśnij, połącz jedne i drugie, wbij jedno jajko, dodaj mąkę. Wyrób, uformuj wałek. Mięso podsmaż z cebulką na maśle.
Ostudź, wbij drugie jajko, wyrób (jeśli trzeba, zagęść farsz bułką tartą), dopraw. Odrywaj po kawałku ciasta, spłaszczaj, nakładaj farsz i zlepiaj w kule.
Pyzy wrzuć na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotuj ok. 15 min. Podaj np. z jarzynką – kapustą lub marchewką.Źródło: Świat kobiety