Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy ziemniaczane"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
• Osiem ziemniaków umyj i obierz. Połowę ugotuj. Drugą połowę zetrzyj na tarce. wyciśnij przez czystą lnianą ściereczkę, a sok przelej do małego pojemnika i odstaw na 10 minut. Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, połącz z tartymi i wymieszaj, dodając skrobię otrzymaną z surowych ziemniaków. Do całości dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej. Po uzyskaniu gładkiej masy formuj kulki.
Do osolonej wody wlej łyżkę oleju, żeby pyzy się nie sklejały. Wrzucaj je do osolonej wody, delikatnie wymieszaj, gotuj kilka minut. Odcedź. Podawaj z cebulką.
<strong>Przepis przysłała Nadia Tokarz</strong>Źródło: Dobry Tydzień